33+ Resepi Ikan Senangin Masak Asam Pedas

Posted on

33+ Resepi Ikan Senangin Masak Asam Pedas. Panaskan minyak dan masukkan bahan blend. Biar masak awal 3 @ 4 jam sebelum makan.

Bintang Kehidupan Resepi Ikan pari masak lada asam
Bintang Kehidupan Resepi Ikan pari masak lada asam from surianisani.blogspot.com

Resepi sotong asam pedas ini agak dikatakan mudah. Sedapnya asam pedas ikan senangin ni. Resepi ikan kembung masak asam rebus, menu sihat kerana tidak menggunakan sebarang minyak, dan juga cepat disediakan.

Dah Biasa Sangat Kalau Distim, Goreng Masak Kicap, Asam Pedas, Lemak Cili Padi, Masak Tauco, Kari Dan Macam2 Lagi Lah.

Masukkan sedikit garam dan rasa. Masukkan bahan tumbuk/giling, air, asam keping, serai dan daun kesom ke dalam periuk. Masukkan juga 2 batang serai yang telah dititik.

#Jekferlailer4Eva #Thema2 #Goldenapron2020 Boleh Dikatakan Setiap Minggu Menu Asma Pedas Ada Di Dapur.

Agak ikan dah hampir masak, masukkan juga tomato yang telah dibelah empat. Fish and chips dan sup krim jamur ala restoran. Jumlahnya ikut berapa banyak kuah yang nak.

Kemudian Masukkan Bendi Dan Ikan.

Ikan tongsan hasil koleksi renjer nie seberat 58kg juga dari sungai bernamrekod yang pernah didaratkan di sungai bernam seberat 18kg juga dengan menggunakan umpan kelapa sawituntuk kaki pancing yang tahu lokasi adanya ikan tongsan ini bolehlah mencubanya dengan menggunakan umpan kelapa sawit koleksi renjer. Masakan asam rebus ni kuahnya cair sahaja sebab kita nak ia lebih berkuah dan boleh dihirup seperti sup. Asam pedas ikan adalah lebih terkenal di penempatan berdekatan laut di mana makanan laut senang diperolehi dalam keadaan yang banyak, murah dan segar.

Ini Kerana Che Mat Masak Petang Tadi.

Dah masak harini, sy suka mkn asam pedas letak daun kesum, tp lupa nk beli, ganti limau purut.mmg sedap resepi ni sampai ibu tambah 2 kali. Resepi asam pedas mak de. Tetapi kali ni saya nak kongsi resepi ikan senangin masak asam pedas.

Kalau Letak Belacan Lagi Kick.

Bancuh asam jawa dengan 2 mangkuk air. Asam pedas ikan senangin jam 5 petang, kenapa pulak macam tu namanya. Ikan yang digunakan mesti ikan yang segar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *