Ikan Selar Masak Pindang

Posted on

Ikan Selar Masak Pindang. Sebut sahaja asam pedas semua orang tahu bahawa masakan itu sangat sedap. Ia boleh dimasak menggunakan pelbagai jenis resepi.

Diari Suri Bekerjaya Ikan Masak Pindang
Diari Suri Bekerjaya Ikan Masak Pindang from mrsrahimahomar.blogspot.com

Resepi ikan selar kuning masak singgang atau pindang ini sedap dimasak ketika. Ikan tongkol (ikan aya) atau ikan kembung atau ikan selar kuning. Singgang ikan @ ikan masak pindang?

Tinggal Tambahkan Nasi Hangat Dan Nikmat Sudah Makan Hari Ini.

Bagaimana pun antara hidangan berasaskan ikan selar yang paling popular adalah ikan goreng. 2 biji cili merah yang besar. Rebus air dgn semua bahan kecuali ikan dan daun kunyit hingga mendidihguna api sederhana je masukkan ikan dan carikkan daun kunyit tutup dan biar ikan masak dgn api perlahan lg lama lg sedap perasakan masin.

Mia Biasanya Lebih Gemar Dengan Ikan Selar.

Mudah sahaja kan cara masak singgang ikan selar. Ikan selar kuning masak singgang sedap dimakan dengan nasi putih, dihirup kuahnya pun sedap. 25) resepi sambal ikan selar.

Bagus Juga Untuk Wanita Yang Sedang Berpantang.

Aku simpan dalam freezer di kulkas, jadi walau sudah beberapa hari (alhamdulillah gak sampai 1 minggu he he) ikan masih dalam kondisi baik. Makan dengan nasi panas sambil hirup kuahnya memang sedap! Lagi satu ni lauk paling sempoi dan cepat dimasak.serta elok untuk kesihatan.

Masukkan Bahan Asas Ke Dalam Periuk Kecuali Garam, Gula Dan Lada.

Kena lak ada sambal belacan.perrhhh sodap. Pindang merupakan hasil olahan ikan dengan cara kombinasi perebusan (pemasakan) dan penggaraman. Kemudian masukkan asam gelugur, kacau dan biarkan mendidih lagi.

Asam Pedas Ialah Sejenis Masakan Melayu.

Ikan selar yang dah disiang dan dicuci bersih. Lihat juga resep pindang patin enak lainnya. Jadi kalau sesiapa nak pedas boleh bubuh cili api atau lada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *