Resepi Air Buah Kundur

Posted on

Resepi Air Buah Kundur. Rebuskan longan+kurma merah bersama air. Sale halwa kundur 250g shopee malaysia.

Resepi Kundur Masak Air Jom Resepi
Resepi Kundur Masak Air Jom Resepi from resepibesan.blogspot.com

Air perasa kundur yeo’s 2. Boleh di minum seisi keluarga. Buah kundur didapati mengandungi 97% air dan sedikit garam galian serta vitamin, kanji, alkaloid jenis cucurbitine, resin asid, protien jenis myosin dan vitellin, seta gula.

Kundur Atau Nama Saintifiknya Benincasa Hispida Merupakan Sejenis Sayuran Yang Tidak Berapa Popular Di Malaysia.

Sebab, sayuran ini memang begitu baik menyegarkan organ dalam tubuh anda. Resepi ini dikongsikan oleh blog wani sukarno dan disukai ramai. Untuk selamatkan kos, maka daku ambil keputusan untuk buat dari beli.

1 Beberapa Paket Buah2 Jeruk Kering.

Air buah kundur yang telah dimasak dan disejukkan. Mesti laku peniaga air buah di bulan ramadhan ni kalau semua orang tak tahan godaan. Air teh bunga, dan air mangga.

Namun, Bagi Sesetengah Orang, Buah Ini Memang Sedap Sekiranya Tahu Cara Menyediakannya.

Kurma merah longan kering gred a resepi air lai chikang bagus untuk mengeluarkan kepanasan badan bahan bahan yang diperlukan longan kering direndam dan rebus kurma merah kering rendam dan rebus kembang. Namun, bagi sesetengah orang, buah ini memang sedap sekiranya tahu cara menyediakannya. Sebenarnya buah kundur sesuai di makan untuk menghilangkan dahaga dan perangsang buang air kecil.

Bagus Untuk Sejukkan Badan Juga.

28+ imej resepi air buah kundur. Penulis sendiri pun belum pernah mencuba menggunakan dalam masakan melainkan pernah merasa air minuman kotak berperisa kundur. Daun muda, kudup bunga dan buah muda pula boleh di masak.

Moms Pasti Tidak Asing Dengan Buah Kundur Kan.

Biarkan buah longan hingga kembang. Kundur atau nama saintifiknya benincasa hispida merupakan sejenis sayuran yang tidak berapa popular di malaysia. Memiliki kadar air yang tinggi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *