Resepi Kuih Seri Ayu Guna Blender

Posted on

Resepi Kuih Seri Ayu Guna Blender. Kalau saya tanya balik, kenapa mesti guna baking powder? Untuk lapisan atas kuih puteri ayu pula :

Resepi Kuih Seri Ayu Durian • Resepi Bonda
Resepi Kuih Seri Ayu Durian • Resepi Bonda from resepibonda.my

Selepas mengelap, sambung kukus lagi 5 minit. Saje galok sbb buhsan tgk bandar bintulu. Sekitar tahun 2013 dan di kongsikan oleh zara yang menurut zara resepi asal atau tuan empunya resepi adalah milik hasnah zakaria yang pernah kongsikan resepi ini di page resepi turun temurun.

Masukkan Semua Bahan Di Dalam Loyang Dan Kukuskan Sehingga Masak (Kukus 30 Minit) Kalau Masih Tak Masak Boleh Tambah Masa Mengukus.

) bahan2 2 cawan tepung gandum 1 cawan gula 1 cawan santan 4 biji telur 1 cmb ovellete 1 cmt perisa pandan pewarna hijau. Boleh saja guna tepung gandum seperti resepi yang dikongsikan oleh norizan ismail‎ di facebook. Biasanya yang buatkan kita makan tanpa henti tu sebab teksturnya yang gebu dan lembut.

Akceli Utk Anak2 Aku Watkan Tanpa Kelapa.

Selepas 10 minit mengukus, lap penutup pengukus supaya tiada air yang jatuh atas adunan kuih. 1/2 keping gula nisan (kalau tak letak gula nisan, masuk sukatan gula putih menjadi 1/2 cawan) 2 1/2 cawan air. Jom makan kuih nak tak?

Untuk Resipi Seri Kaya Pandan Ini Dapat Lah Kurang Lebih Dalam 2 1/4 Cawan.

Saje galok sbb buhsan tgk bandar bintulu. Aduhai cara tanya tu, tak mampu saya nak jawab. Saya guna resepi yg dah dicuba oleh ramai blogger.

Lama Tingin Nak Wat Kuih Nih Sbb Klapa Kering Xde.

Makin best buat guna blender je pun dah boleh! Namun bezanya ialah, jika pakai tepung beras dipanggil kuih pelita sedangkan kalau pakai tepung gandum dipanggil kuih limas. Azie 14 mei, 2019 09:27.

Banyak Giler Resepi Kuih Dulu2 Yang Teman Suka Sampailah Ke Hari Ini.

Masa masak tadi, macam nak buat kepala kuih seri muka pulak. Apabila air pengukus sudah mendidih, lap air dalam penutup pengukus dan kukus adunan seri ayu. Kukuskan semula dan tuang adunan bahagian atas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *